Волинь Новини

Ректор «проінспектував» СНУ студентські гуртожитки

Упродовж тижня ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось відвідує студентські гуртожитки та спілкується з мешканцями. Разом із очільником Лесиного вишу на зустрічах були присутні директор студмістечка Світлана Шевчук, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна та декани факультетів.

 

Так, 21 та 22 жовтня ректор разом зі Світланою Шевчук і Наталією Благовірною відвідали гуртожитки № 2, 3 та 6. До них також приєдналися декани Василь Пантік (факультет фізичної культури, спорту та здоров’я), Лариса Марушко (факультет хімії, екології та фармації), Юрій Барський (географічний факультет), Лілія Лавринович (факультет філології та журналістики) та Наталія Коленда (факультет економіки та управління), адже студенти очолюваних ними факультетів мешкають у цих гуртожитках. 

 

Насамперед гості оглянули гуртожитки, зокрема кімнати, санвузли та кухні, щоб оцінити стан приміщень. Після цього ректор і студенти мали змогу поспілкуватися й обговорити питання, які їх непокоять. 

 

«Ми хочемо мати розвинений і відкритий Університет, який співпрацюватиме з багатьма організаціями, установами, підприємствами та дослухатиметься до думки кожного викладача, працівника, студента», – сказав Анатолій Васильович під час зустрічі з мешканцями гуртожитків  

 

Також ректор розповів про своє бачення подальшого функціонування гуртожитку № 2. На його думку, тут потрібно зробити капітальний ремонт і перепланування приміщення на гуртожиток готельного типу. Але, зважаючи на те, що реалізація таких планів потребує багато часу та значну суму грошей, очільник Університету зазначив, що наразі потрібно робити поточний ремонт і підтримувати належний стан гуртожитку, при потребі оновити сантехніку, меблі тощо. 

 

Під час усіх зустрічей Анатолій Цьось відповів на всі питання студентів і пообіцяв, що зреагує на всі побажання щодо покращення умов проживання. 

 

Крім цього, ректор привітав присутніх із 80-річчям Університету та зауважив, що наразі заклад вищої освіти має багато здобутків, але, крім того, є і багато напрямів для подальшої роботи.  Із нагоди ювілею вишу Анатолій Цьось вручив подяки працівникам і комендантам гуртожитків № 2, 3, 6 Оксані Жиганюк, Оксані Шишиць і Марії Чигир та подякував за відповідальне ставлення до виконання своїх обов’язків. Наостанок Анатолій Васильович зазначив, що приємно, коли працівники небайдужі та хочуть працювати для розвитку спільної справи.

23 жовтня із аналогічним візитом Анатолій Цьось завітає у ще два університетські гуртожитки – №4 і 4а.

 

Андрій ПЕТРУШКО, відділ зв’язків із громадськістю 

Leave a Comment