Новини

Комітет виборців: виборча кампанія до місцевих рад на Волині почалася достроково

Згідно з законом, виборчий процес починається за 50 днів до дня голосування. На Волині він стартував значно раніше, – розповів Суспільному Голова правління Волинського відділення Комітету виборців України (КВУ) Юрій Кресак. Усі штаби, каже, працюють на повну у Луцьку і на Волині. Це побачили і в зовнішній рекламі, і в соціальній мережі, – повідомляє Суспільне.

Місцеві вибори 25 жовтня відбудуться за новими правилами і на новій територіальній основі, говорить голова правління Волинського відділення КВУ Юрій Кресак.

Читайте також: “Буде менше районів: в уряді показали, як виглядатимуть області після реформи”.

Після адмінреформи, каже Кресак, кількість депутатів скоротиться у районних радах. Вони мали б зникнути, але законотворці не внесли зміни до Конституції. ЦВК звернулася за роз’ясненнями до профільного комітету Верховної Ради. Тому адмінреформа ще не завершена. Продовжує: виборча кампанія на Волині стартувала з лютого.

Комітет виборців: виборча кампанія до місцевих рад на Волині почалася достроковоСуспільне.Волинь

Комітет виборців: виборча кампанія до місцевих рад на Волині почалася достроково

“Можна говорити про фальстарт. Притягувати за такі порушення потрібно буде самим виборцям, адже вони повинні розуміти, що той, хто хоче бути пропіареним і хорошим, то, можливо, і не є тим обранцем, який дбатиме про громаду” – говорить представник КВУ .

Читайте також: “Децентралізація в Україні. Рада підтримала зміни до закону про місцеве самоврядування”.

Виборчий процес повинен розпочатися за 50 днів до місцевих виборів – із 5 вересня. Офіційного старту передвиборчої кампанії ще не оголосили, окремі політичні сили активно працюють зі своїми виборцями, – каже політолог Антон Бугайчук. З його слів, на ці вибори йдуть нові партії та кандидати.

Комітет виборців: виборча кампанія до місцевих рад на Волині почалася достроковоСуспільне.Волинь

Комітет виборців: виборча кампанія до місцевих рад на Волині почалася достроково

“Є кампанія за партійний бренд. Тобто, вони засвічують логотип. Частина виборців не орієнтуватиметься хто їх кандидат в депутати. Вони голосують за партію. Натомість, коли ми говоримо про міських голів чи голів громад вони рекламують свої обличчя”, – каже політолог.

Читайте також: “Волиняни вчетверте мітингують через об’єднання громад”.

Зі слів Бугайчука, “реклама облич” найбільш помітна в Луцьку і в містах обласного підпорядкування. Люди відверто рекламують свої обличчя, бо вони вже говорять, що балотуватимуться на посади голови громад.

Leave a Comment