Новини

Власників «Епіцентру» вимагають оштрафувати за порушення умов карантину

В Україні триває карантин, режим надзвичайної ситуації призвів до жорстких обмежень у торгівлі. Та виявляється, що для окремих комерсантів закон не писаний.

Мережу магазинів будівельно-господарських товарів «Епіцентр» упіймали на недотриманні заборони Уряду, – про це пише “СтопКор“. Громадські активісти провели рейд магазинами мережі у столиці та регіонах і виявили десятки порушень.

У більшості українських міст працювати дозволено лише магазинам, що торгують продуктами та товарами першої необхідності. Проте у мережі гіпермаркетів «Епіцентр» цю вимогу ігнорують і продовжують продавати будівельні матеріали.

Керівник департаменту зв’язків із громадськістю «Епіцентру» Юлія Чудновець запевняє: повідомили директорам у всіх регіонах України, що вони мають торгувати лише предметами першої необхідності, решту товарів можна замовити онлайн.

Та, як побачили журналісти «СтопКору» на власні очі, насправді будматеріали продовжують відпускати прямо на касі. Та й обмеження на кількість покупців у магазинах «Епіцентру» не діють. «СтопКор» зафіксував десятки порушень правил.

Як стало відомо, уникнути закриття мережі гіпермаркетів допоміг Кабмін, хоча нардепи це рішення не підтримують.

Представниця фракції «Голос» Інна Совсун зазначила, що нещодавно бачила рекламу, в якій «Епіцентр» повідомляє, скільки грошей виділив на боротьбу з коронавірусною хворобою. Та, на думку народної обраниці, було б краще, якби просто зачинили магазини, де збирається купа людей.

На думку депутатів, власників мережі слід оштрафувати

З нею погоджується і депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар.

«Це є несвідома позиція власника. Я вважаю, що треба виписувати штраф за недотримання карантину», – наголосив парламентар.

Leave a Comment