Волинь Новини

Перевівся з медиків у танкісти: історія бійця волинської 100 омбр

Дмитро — боєць волинської 100 окремої механізованої бригади. Раніше він служив бойовим медиком, але за власним бажанням перевівся у танковий підрозділ.

Читайте також: На Волині зупинили п’яну 19-річну водійку

Історію військовослужбовця 8 жовтня розповіли на сторінці бригади.

Зі слів Дмитра, до мобілізації він 22 роки працював машиністом тепловоза на металургійному комбінаті у Кривому Розі. Від початку повномасштабної війни служив бойовим медиком у 129-й бригаді Сил тероборони. Там отримав псевдо “Док”.

Боєць жартує: щойно з’явилася можливість, перевівся у танковий підрозділ 100 омбр, бо багато років захоплювався комп’ютерною грою “World of Tanks”.

“Дружина колись через ті “танчики” погрожувала мало не з дому мене вигнати, – сміється військовий.

Нині боєць виконує бойові завдання на передовій. З його слів, відчуває себе на своєму місці.

Танкіст Дмитро з 100 омбр
Танкіст 100 омбр Дмитро. 100 окрема механізована бригада

“Треба ж комусь це робити — захищати батьківщину. Найголовніший мотиватор — це усвідомлення, що воюєш за Україну, за рідний дім, за свою родину. Звісно, що буває страшно! Але Всевишній допомагає — дає сили, впевненість, мужність, – зізнається танкіст.

Як розповіли у бригаді, вдома на Дмитра чекають матір, дружина і дві доньки.

Що відомо про бойовий шлях 100 ОМБр

У квітні 2023-го бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку “За мужність та відвагу”.

Восени 2023-го 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

У квітні 2024-го підрозділи 100 окремої механізованої бригади приступили до виконання бойових завдань на Донецькому напрямку. Після цього в червні цього року бійці “Сталевої сотки” повернулися з передової на відновлення. З серпня військові знову відправилися на передову.

Читайте також наші новини у Facebook