Волинь Новини

Судили трьох волинян, що самовільно зайняли, обробили і засіяли земельні ділянки

В Іваничах судили відразу трьох мешканців Павлівської громади, які самовільно зайняли, обробили і засіяли земельні ділянки, які належать водному фонду. Двох жінок і чоловіка покарали умовним терміном.

Читайте також: На Волині ухилянт пропонував хабар прикордоннику

Про це пише БУГ.

Навесні троє жителів села Милятин вирішили засіяти три земельні ділянки, розташовані в межах охоронної зони прибережної захисної смуги річки Стрипа, що у межах Павлівської громади. Дві жінки та чоловік, використовуючи трактор, розорали та засіяли “свої” земельні ділянки. Про це йдеться у вироках Іваничівського районного суду від 26-го та 29-го серпня.

Відповідно до матеріалів справ, ці три земельні ділянки в природно-охоронній зоні земель водного фонду, площею 0,0417 га, 0,0568 га та 0,0769 Га, були зайняті самовільно і раніше не були нікому надані у власність чи користування. До того ж мешканці знали, що ця земля у володіння чи користування їм не надавалась та не була передана у їхню власність.

Відтак проти цих трьох жителів Павлівської громади порушили кримінальні провадження за ч.2 ст. 197-1 КК України (Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене щодо земель в охоронній зоні).

У суді обвинувачені уклали з прокурором угоди про визнання винуватості, у яких повністю визнали свою вину. А також запевнили, що щиро розкаялись у скоєному.

Врешті суд визнав чоловіка і двох жінок винними і призначив кожному з них однакове покарання – два роки обмеження волі. Однак звільнив їх від відбування основного покарання, визначивши іспитовий строк тривалістю один рік, якщо вони за цей час не скоять нового кримінального правопорушення.

Читайте також наші новини у Facebook