Важливо Волинь Новини

“Деякі політики через власні амбіції втратили совість”, – Ірина Чебелюк про ситуацію, яка склалася навколо пораненого військового Валерія Ковтуна

“Говорити – не мішки носити” – прислів’я, яке вказує на той факт, що говорити значно легше, ніж щось робити. А якщо ти ще й маєш власний медіахолдинг, то вважай справу зроблено, бо ж правду ти сказав, чи злукавив, то вже не важливо. Головне занести в маси “правильний продукт”, а там будь що буде…

Читайте також: Чуттєва мить: на Волині звільнений з полону захисник зустрівся із сім’єю

Днями на одному із місцевих видань вийшов матеріал із гучним заголовком, мовляв, луцька влада ігнорує військових. Мова йде про важкопораненого волинського захисника Валерія Ковтуна, який добровільно став на захист Батьківщини від окупантів у березні 2022 року.

“…очевидно, луцькій владі немає діла до проблем воїнів, які віддають своє здоров’я і життя на війні. Бо ж, як стверджує матір Валерія Ковтуна, там їй відмовили у допомозі. І це при тому, що війна триває вже досить давно, а військових, які потребують допомоги, все більшає. Журналісти телеканалу звернулися за коментарем до заступниці луцького мера Ірини Чебелюк і з’ясувати, чому потреби тяжко пораненого Валерія ігноруються. Однак, слухавку ніхто не підняв”, – йдеться у матеріалі.

Аби розібратися у ситуації журналісти Волинь infa звернулися за коментарем до заступниці Луцького міського голови Ірини Чебелюк (ред. попередньо домовившись про час, у нас не виникло жодних проблем зустрітися із заступницею Луцького міського голови).

“Деякі політики через власні амбіції вже втратитили совість, адже піаритись на чужому горі це вже край”, – розпочала нашу розмову Ірина Чебелюк.

“Звичайно, ми знаємо про цю родину, насправді там ситуація дуже важка. До нас зверталися батьки і брат нашого захисника з проханням про допомогу, і ці прохання не залишились без уваги. Вони про це знають. Ми допомагали і всіляко сприяли родині ще від того часу, коли наш захисник перебував на лікування у медичних закладах, будемо допомагати й далі. Родина відмовилась від влаштування Валерія до спеціалізованого закладу. Окрім того, його брат заявив, що оформлятиме над ним опікунство. Ми й надалі готові сприяти цій родині , але зрозумійте надати їм будинок чи обміняти їх власне житло ми не маємо на це права”, – каже Ірина Чебелюк.

Заступниця Луцького міського голови наголошує, що насправді запитів та потреб у військових дуже багато, як від тих, хто зараз на фронті, так і тих хто проходить реабілітацію. На підтвердження показує стос паперів на її столі. І саме це є пріоритетом у роботі Луцької міської ради.

“Я зараз не хочу піаритись на людській біді, якось виправдовуватись чи розповідати всю історію, бо розумію розпач згорьованих батьків, які стукають у всі двері. Та звертаюся до тих політиків і депутатів, які намагаються робити на цьому піар – припиніть це, адже якихось бонусів ви тут не отримаєте”, – зауважила Ірина Чебелюк.

Читайте також наші новини у Facebook