Новини

Військовополоненим росіянам в Україні заборонили дзвонити рідним, – Лубінець

Російські військовополонені, які перебувають в Україні, більше не мають можливості здійснювати телефонні дзвінки рідним. Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав в ефірі інформаційного марафону телеканалів.

Читайте також:Не будьмо байдужими:відкрили збір на генератор для лучанина, який воює на Торецькому напрямку

Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій з приводу можливості російських військовополонених телефонувати своїм рідним на територію Російської Федерації. Наша позиція була дуже проста: згідно З Женевськими конвенціями є право на листування, а не на телефонні дзвінки. Станом на зараз у росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них уже немає”, – наголосив Лубінець.

Він сказав, що листи від російських військовополонених передає Уповноваженій з прав людини в Російській Федерації Тетяні Москальковій, а та, своєю чергою, передає листи від українських військовополонених.

“На мій погляд, це новий підхід, який нам дозволяє принаймні зрозуміти, де наші хлопці перебувають і що вони живі”, – сказав Лубінець.

Читайте також наші новини у Facebook