Волинь Новини

На Волині безробітних залучають до громадських робіт

Залучення безробітних до виконання громадських робіт на комунальних підприємствах міста є важливим кроком у вирішенні проблеми нестачі робочих рук. Це не лише можливість людям знайти хай і тимчасову роботу, але й значна користь для громади в цілому. Комунальні підприємства часто потребують додаткової робочої сили для виконання різноманітних завдань, таких як благоустрій територій, прибирання, ремонт доріг, озеленення та інші важливі роботи. Завдяки залученню безробітних, ці завдання виконуються швидше та ефективніше, що позитивно впливає на якість життя мешканців громади.

Читайте також: У волинянина вилучили арсенал боєприпасів

Про це повідомляють на веб-сайті Володимирської міськради.

На комунальному підприємстві «Полігон» вже другий рік поспіль до громадських робіт залучаються жителі громади, які перебувають на обліку Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості. Минулоріч до виконання громадських робіт на підприємстві залучили дев’ятьох осіб, стільки ж – з початку 2024 року. Наразі громадські роботи на КП «Полігон» виконують троє безробітних.

Виконавців громадських робіт залучають до впорядкування кладовищ, які знаходяться на території Володимир-Волинської громади, до прибирання парків, скверів та вулиць. Також до ремонту, фарбування та облаштування елементів вуличної інфраструктури, до обкошування територій.

Директор підприємства Володимир Собіпан розповідає, що такою формою співпраці з центром зайнятості задоволений, бо нестача робочих рук все більш відчутна і негативно відображається на функціонуванні «Полігону».

“Це сумлінні і відповідальні працівники. За ними не потрібно ходити і по кілька разів наголошувати, що слід зробити. Вони прийшли на роботу, ознайомились із обсягом виконання робіт і взялися до праці”, – ділиться досвідом співпраці з учасниками громадських робіт Ольга Антошина, майстерка бригади з благоустрою КП «Полігон».  Читайте також наші новини у Facebook