Волинь Новини

У Любешеві суд виправдав багатодітну матір, яку притягнули до відповідальності за вчинок неповнолітнього сина

Жінку звинувачували в невиконанні батьківських обов’язків.

Читайте також: Як у Луцьку народилося вега-арт-кафе «Твоя мантра»

На днях Любешівський районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності безробітну мешканку громади, в якої на утриманні перебуває четверо неповнолітніх дітей. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від  31 жовтня.

Згідно з поліційним протоколом ця громадянка ухилилася від виконання обов`язків щодо виховання свого неповнолітнього сина, який, не досягши 16-річного віку, 10 вересня, керуючи мотоциклом у селі Любешівська Воля, не зупинився на вимогу поліції. Тож їй ставилось у провину порушення, передбачне частиною 3 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні жінка свою вину заперечила й пояснила, що вона не ухиляється від своїх батьківських обов`язків. Зазначила, що не надавала дозволу неповнолітньому сину керувати транспортним засобом, а він це зробив без її відома. 

Заслухавши пояснення особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, дослідивши матеріали справи в їх сукупності, суддя Андрій Савич постановив провадження  стосовно  багатодітної матері  закрити на підставі п. 1 ст.247 КУпАП – у зв`язку з відсутністю в її діях події і складу правопорушення.

Читайте також наші новини у Facebook