Волинь Новини

Не хотів ховатися: 22-річний полеглий Герой з Волині повернувся за кордону і добровольцем пішов у військо

Старший солдат з Волині Олександр Потапюк загинув 28 липня 2022 року в селі Оріхове Запорізької області. Отримав травми несумісні з життям під час виконання бойового завдання, боронячи незалежність України.

Читайте також: На Харківщині загинув волинянин Богдан Марчук

Історію захисника розповіли на сторінці «Герої на щиті» в інстаграмі.

Служив у складі ОДЧН ГІЗ (група інженерного забезпечення) 65 окрема механізована бригада.

Народився Олександр 10 лютого 2000 р. в селі Кульчин, що на Турійщині. Ріс дуже хорошим, допитливим хлопчиком. Ходив до місцевої школи до 8 класу. У 2014 році разом із мамою переїхав на постійне місце проживання у село Видраниця. Закінчивши 9-ий клас, вступив до Ковельського ПТУ №5 на будівельника.У 2020 році 23 червня був призваний до лав ЗСУ. Служив у прикордонних військах. Був дуже хорошим, надійним солдатом. Мама отримувала листи і подяки від командира.

2 грудня 2021 року демобілізувався. Повернувшись додому, поїхав на заробітки до Польщі.

З початком повномасштабного вторгнення, свідомо робить вибір повернутись в Україну і стати на захист держави. Олександр був патріотом, то ж добровольцем з’явився до районного військкомату і склав присягу на вірність українському народові. На всі вмовляння мами не йти Саша казав: «Я не для того служив 1,5 року, щоб ховатися».

Мама втратила єдиного, люблячого сина.

 

Не хотів ховатися: 22-річний полеглий Герой з Волині повернувся за кордону і добровольцем пішов у військоНе хотів ховатися: 22-річний полеглий Герой з Волині повернувся за кордону і добровольцем пішов у військоНе хотів ховатися: 22-річний полеглий Герой з Волині повернувся за кордону і добровольцем пішов у військоНе хотів ховатися: 22-річний полеглий Герой з Волині повернувся за кордону і добровольцем пішов у військо

Читайте також наші новини у Facebook