Волинь Новини

До кінця квітня 30 підприємств Луцька мають встановити автоматичні системи контролю за якістю стічних вод

До кінця квітня 30 найбільших підприємств Луцької громади мають встановити автоматичні системи контролю за якістю стічних вод, – розповіла Суспільному речниця комунального підприємства “Луцькводоканал” Ольга Федоренко.

Свою згоду на встановлення такої системи контролю керівники підприємств дали ще торік в серпні. Фінансування лягає на плечі власників.

Зі слів Ольги Федоренко, чимало підприємств скидають неочищені відходи прямо в каналізацію, що призводить до великого навантаження на очисні споруди. “Саме неочищені стоки виробничих підприємств перемішуючись із комунально-побутовими, зумовлюють появу неприємного запаху, який відчувають лучани”, – зазначили у Луцьководоканалі.

Під час перевірок працівники “Луцькводоканалу” не завжди можуть зафіксувати такі несанкціоновані вкиди, – каже Ольга Федоренко, – автоматичні системи контролю за якістю стічних вод спростять систему.

До кінця квітня підприємство “Луцькводоканал” повідомить громадськість про ті підприємства, які облаштували системи контролю. Систему відповідальності за порушення виконання цього зобов’язання поки розробляють, додала речниця.