Новини

Лукашенко розповів, за якої умови Білорусь буде готова задіяти армію проти України

Невизнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий разом з росіянами воювати з території країни лише в разі вторгнення сусідніх країн у Білорусь. Про це він сказав на зустрічі із іноземними та білоруськими журналістами, передає Белта.

“Я готовий разом із росіянами воювати з території Білорусі лише в одному поки що випадку: якщо звідти хоч один солдат прийде на територію Білорусі вбивати моїх людей. Якщо вони зроблять агресію проти Білорусі, відповідь буде найжорстокішою. І війна набуде зовсім іншого характеру”, — сказав Лукашенко.

Він зазначив, що це стосується не лише України, а й інших сусідів.

Лукашенко знову заявив, що ще до початку російського вторгнення, Україна нібито готувала удар по Білорусі з РСЗВ.

Він також сказав, що ще з 2020 року Україна фактично першою запровадила санкції щодо Білорусі

“Не США, не англосакси, не Західна Європа. А, на жаль, наша рідна Україна. Небо закрила, провокації почали здійснювати, готували бойовиків”, — сказав білоруський президент.

Лукашенко також заявив, що у Білорусі не оголошували мобілізацію і не збираються це робити, а тому білоруси можуть жити абсолютно спокійно.

“Ми як працювали, так і працюємо. Наші військовослужбовці як несли свою службу, так і несуть. Мобілізацію ми ніяку не оголошували і не збираємося її проводити та оголошувати. Але до війни готуємося у плані того, щоб на нас не було скоєно агресію. Ось і все. Білоруси абсолютно в цьому плані можуть бути спокійними. Наші люди повинні кожен займатися своєю справою та “, — запевнив він.

Крім того, Лукашенко прокоментував закриття пунктів пропуску на кордонах з Польщею та Литвою. Він назвав дії країн економічною провокацією і пригрозив наслідками.