Волинь Новини

Маневицький край: зупинили нетверезого мотоцикліста, який не з’явився в суд та поїхав за кордон

Як стало відомо, чоловік керував мопедом «Хонда» по вулиці Незалежності в Маневичах з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах з рота).

Про це йдеться у постанові суду від 13 червня, передає Район.Маневичі.

Від медичного огляду на місці зупинки та в лікарні водій відмовився. Неодноразово його повідомляли про розгляд справи і як виявили потім, вручити судову повістку неможливо. Батько мотоцикліста повідомив, що син виїхав за кордон, а він відмовляється отримувати повістку для передавання.

Довідково: У випадку неможливості явки в судове засідання, особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право подати до суду заяву про відкладення справи розглядом. Однак на момент даного судового засідання будь-які заяви від чоловіка не надходили. З метою дотриматись строків розгляду справи, в суді прийшли до висновку про можливість розгляду справи у відсутності порушника.

До слова, у Маневицькому районному суді мотоцикліста визнали винним та наклали на нього стягнення у виді 17 тисяч гривень штрафу і позбавили права керування транспортними засобами строком на один рік.