Новини

У ЄС заборонили російські телеканали

Як стало відомо, ЄС офіційно заборонив мовлення каналів «РТР-Планета», «Россия-24» та «Міжнародний ТВ-Центр».

Відтак, російські пропагандистські мовники більше не зможуть поширювати свій контент у будь-якій формі в ЄС, передає Високий Замок.

Також ЄС офіційно забороняє купувати та імпортувати сиру нафту та деякі нафтопродукти з Росії. Передбачена поетапна відмова від російської нафти триватиме від 6 місяців — для сирої нафти і до 8 місяців — для інших продуктів нафтопереробки. Тимчасовий виняток передбачено для імпорту сирої нафти трубопроводом до окремих країн-членів ЄС.

Від SWIFT відключають Сбербанк, Московський кредитний банк, Россільгоспбанк та Білоруський банк розвитку та реконструкції.

ЄС заборонив надавати в Росії бухгалтерські та піар-послуги, а також запровадив індивідуальні санкції проти фізичних та юридичних осіб, зокрема тих, які відповідальні за звірства, вчинені російськими військами в Бучі та Маріуполі. Їхній список буде опубліковано пізніше.

Крім того, ЄС розширив список російських та білоруських фізичних осіб і організацій, яких стосуються експортні обмеження щодо товарів та технологій подвійного призначення.