Волинь Новини

У Луцьку перевірили на дотримання карантину ресторани та кафе: що виявили

В обласному центрі Волині 22 листопада дві робочі групи з перевірки дотримання карантинних вимог у “червоній” зоні інспектували кафе та ресторани міста. Усього перевірили чотири заклади, один із них – у торговельно-розважальному центрі на вулиці Сухомлинського.

Як розповів Суспільному заступник начальника управління економічного розвитку і торгівлі Волинської ОДА Андрій Ткачук, у працівників перевіряли дотримання санітарних вимог і сертифікатів про отримання двох доз вакцини. Окрім паперових документів, представники робочої групи просять документи, що посвідчують особу.

Під час перевірки адміністраторка ресторану Наталія Давидюк розповіла на роботі всі працівники вакциновані двома дозами. Зі слів жінки, кількість відвідувачів зменшилася, проте у закладі працюють згідно з карантинними вимогами.

“Якщо приходять невакциновані, ми просто не обслуговуємо. З однією дозою вакцини відвідувачів не пускаємо у заклад. Лише якщо наявний ПЛР-тест, COVID-сертифікат або протипоказання, або документ, що людина перехворіла”, – зазначила працівниця.

На початку “червоної” карантинної зони вимагали у всіх відвідувачів сертифікат, говорить офіціантка Іванна Назарчук, а зараз запитують, чи відвідувачі вакциновані. Каже: якщо вакцинація відсутня, відвідувачам змушені відмовляти в обслуговуванні.