Новини

З України намагалися вивезти під виглядом собак трьох вовків: подробиці

Як стало відомо, митники у міжнародному аеропорту “Бориспіль” запобігли спробі вивезення за кордон трьох вовків під виглядом собак.

Про це повідомила пресслужба Державної митної служби України, передає Молодий Буковинець.

Зазначається, що за документами, наданими до митного контролю, з України до Непалу вивозили трьох сибірських лайок, які не становлять високої племінної цінності, загальною вартістю 15 тис. грн.

Однак під час огляду вантажу київські митники виявили розбіжності з заявленими даними, оскільки так звані “собаки” видавали зовсім не характерні для них звуки. Всі три особини не скиглили, а вили. За зовнішнім виглядом тварини не були подібні до звичних лайок, а мали всі вовчі ознаки.

На момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення вовків, а саме дозволу CITES, документів про право набуття тварин, ветеринарного свідоцтва відправник не мав, додали у службі.

Для остаточної ідентифікації тварин залучено відповідних фахівців. Наразі вирішується питання щодо складання протоколу про порушення митних правил.

До слова, вовків буде вилучено і відправлено на відповідальне зберігання у Харківську область у “Фельдман екопарк”.