Важливо Волинь Новини

У Луцьку відбулася акція «Полон вбиває!»

Як стало відомо, акцію у Луцьку організували “Полон вбиває” у підтримку полонених захисників військові. Серед учасників – боєць-штурмовик з ампутацією Євген Сивопляс, який є родом із Чернігова. А також волинський воїн Петро із позивним “Мультик”.

Читайте також: Під час нічної атаки російський «Шахед» залітав неподалік Волині


З настанням повномасштабної війни, розповів Євген пішов добровольцем. Мобілізувався у Чернігові. У березні захищав це місто. Згодом  перевівся до третьої окремої штурмової бригади. З 2023 року вирушив на Бахмутський напрямок, де було завдання стабілізувати ворога.

Мета акції: нагадати людям, що  наші захисники перебувають у полоні.

 

“Прагнемо, щоб громадяни усвідомлювали цей злочин і працювали на звільнення воїнів.
Тобто, поширювали цю інформацію за межі нашої країни. Щоб Електорат, який вони в змозі зібрати впливав на політиків.  А ті – впливали на російську федерацію”, – резюмував Євген Сивопляс.

Як часто відбуваються подібні акції?

“Саме з меседжем про полонених – вдруге.  Спочатку ми просто сиділи з побратимом Петром один до одного спиною зі зв’язаними руками. Натомість, дівчата тримали плакати.

Сьогодні з’явилася клітка, яка демонтрує ситуацію.Ми хотіли на «острівках безпеки»біля Променя, але Луцька міська рада не погодила і запропонувала зробити акцію тут”, – зауважив захисник Євген.

“На мій погляд – це військовий досвід, це проблема. Наша ціль, щоб люди повернули себе до повномастабної війни. І зрозуміли, що це не кінець… Немає чому розслаблятися… Необхідно допомагати хлопцям, які перебувають у полоні, які також хочуть побачити свої родини…”, –  відмітив воїн Петро.

Як зазначають організатори, подібні акції будуть проводити один раз на тиждень, змінюючи локації.

Читайте також наші новини у Facebook