Важливо Волинь Новини

«Ми маємо активно долучати до парламентської просвіти ту молодь, школярів, які вимушено покинули нашу країну”, – Ірина Констанкевич

Як стало відомо, напередодні Освітній центр Верховної Ради України до 32-ї річниці українського парламентаризму провів експертний круглий стіл на тему: «Громадянська парламентська просвіта в умовах війни: зміст, форми, технології» у форматі відеоконференції на платформі ZOOM.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Відтак, захід відбувся у форматі дискусії, під час якої було обговорено питання: ролі суб’єктів політики (Парламенту, Уряду, місцевої влади та громадянського суспільства) у становленні громадянської парламентської просвіти під час воєнного стану та перспективи розвитку в майбутньомурезультатів аналітичного огляду законодавчих актів і нормативних документів, які визначають основні цілі, зміст та завдання громадянської освіти у змісті загальної середньої освіти в Україні.

До слова, в обговоренні взяла участь народна депутатка України, перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

Під час свого виступу пані Ірина зазначила:

«Ми маємо активно долучати до парламентської просвіти ту молодь, школярів, які вимушено покинули нашу країну. Необхідно розуміти свою дотичність до формування майбутнього покоління і ми не маємо права там їх залишили, адже саме наступне покоління буде будувати нову у всіх сенсах державу. Потрібно забезпечувати для них не тільки умови матеріальні та фізичні, але й умови для належної освіти. Ми вже розпочали роботу над вирішенням цього питання та активно комунікуємо з осередками українства, які є в різних країнах, детально вивчаючи потреби освітньої галузі».