Волинь Новини

Повідомили, коли у Луцьку підключать до опалення школи та садочки

Станом на 14 жовтня у Луцьку соціальні об’єкти не поспішають підключати до теплопостачання. Офіційний початок опалювального сезону ще не було оголошено, тому більшість шкіл, дитячих садків та інших установ поки залишаються без тепла.

Читайте також:У Росії спалили літак Ту-134, – ГУР

Відповідно до інформації від «Луцьктепла», на сьогодні лише один заклад отримав тепло – це Будинок дитини. Його підключення відбулося на основі запиту адміністрації закладу, оскільки в ньому перебувають малюки, які потребують особливих умов.

Про це у коментарі журналістам ВСНрозповів речник ДКП «Луцьктепло» Антон Безносиков.

За його словами, інші соціальні об’єкти міста наразі не подавали офіційних запитів на підключення тепла. Він наголосив, що школи, дитячі садочки та інші установи будуть підключені лише після офіційного початку опалювального сезону, який залежить від погодних умов та середньодобової температури.

Традиційно, опалювальний сезон розпочинається тоді, коли середня температура зовнішнього повітря протягом трьох днів поспіль опускається нижче за 8°C. Проте, наразі температура в Луцьку залишається більш високою, що не вимагає негайного включення опалення в масштабах міста. Крім того, враховується енергозбереження та економічні фактори, тому передчасний старт опалювального сезону може негативно вплинути на місцевий бюджет та споживання енергоресурсів.Незважаючи на це, лучани можуть звертатися до місцевих органів влади з індивідуальними запитами, якщо вважають, що конкретний заклад або житловий будинок потребує більш швидкого підключення тепла. Подібні прохання будуть розглядатися окремо, як це сталося з Будинком дитини.

Щодо навчальних закладів, то передчасне включення опалення може бути економічно недоцільним. Адміністрація шкіл та дитячих садків постійно контролює ситуацію і в разі необхідності вчасно підключить тепло для забезпечення комфортних умов для навчання та перебування дітей.

Таким чином, наразі ситуація в Луцьку щодо підключення теплопостачання залишається контрольованою і відповідає чинним вимогам та нормам. Рішення про масове підключення соціальних об’єктів до тепла буде прийнято з урахуванням подальших змін погодних умов.

Читайте також наші новини у Facebook