Волинь Новини

Жителів п’яти громад Волині запрошують безоплатно протестуватися на гепатити: що відомо

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з гепатитами, на Волині тривають виїзні акції-тестування на вірусні гепатити за допомогою швидких тестів та консультації лікарів.

Читайте також:У Луцькому район в ДТП постраждав 10-річний хлопчик

Раз на рік необхідно проходити тестування на гепатити В і С. Це неважко, швидко і безоплатно, скринінг та діагностика на вірусні гепатити передбачені програмою медичних гарантій, наголошують у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. 

Всі, хто користується послугами стоматологічних, косметологічних, татуювальних кабінетів тощо, де є ризик контакту з кров’ю, перебувають у групі ризику доти, доки не знають свого гепатит-статусу. Водночас своєчасне виявлення хвороби відіграє важливу роль у сприятливому прогнозі. Лікування є безоплатним для пацієнтів, як і експрес-тести.

У межах заходу спеціалісти також розкажуть про важливість скринінгу, діагностики та лікування вірусних гепатитів, чому важливо не пропускати щеплення, правила здорового способу життя та харчування, варіанти захисту від інфекційних та неінфекційних хвороб.

Фахівці запрошують долучитися до акції-тестування за наступними адресами:

– 30.07.2024 р. – с. Здомишль Ратнівської селищної ради Ковельського району (біля Здомишельського ліцею), початок 11.00;

– 30.07.2024 р. – с.Борочиче Мар’янівської територіальної громади Луцького району (територія ФАПу), початок 10.00;

– 31.07.2024р. м. Луцьк «Територія здоров’я» вул. Лесі Українки (поблизу Волинського медичного інституту), початок 11.00;

– 31.07.2024р. смт. Ратне, в приміщенні Ратнівської селищної ради, початок 10.00 ;

– 01.08.2024р. – м. Камінь-Каширський ( міський парк), початок 10.00;

– 02.08.2024р. с. Зоря Устилузької територіальної громади Володимирського району (територія ФАПу), початок 10.00.

Читайте також наші новини у Facebook