Важливо Волинь Новини

У Ківерцях відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника

У Ківерцях, в Будинку культури ім. М.П. Ковальова, відбулися урочистості з нагоди Дня медичного працівника та 80-річчя створення однієї з найстаріших медичних установ волинської області – КП «Лікарня Святого Пантелеймона Ківерцівської міської ради».

Читайте також:У зведенні прикордонників і військових, на щастя, залишається усе без змін, – Ольга Ващук

Серед почесних гостей на святі були – всечесні отці Іван Семенюк, Олександр Іванко, архимандрит Костянтин Марченко; Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук, начальник управління охорони здоров’я Волинської ОВА Юрій Легкодух, начальник Луцького РТЦК та СП полковник Сергій Миронюк.
Розпочалися урочистості спільним виконанням усіх присутніх у цій святковій залі Державного Славня. Пам’ять про тих, хто ціною власного життя виборює Перемогу над московським окупантом, вшанували Хвилиною мовчання.
Надзвичайно емоційним для глядачів був перегляд слайдів відеофільму «Історія лікарні», бо серед присутніх на святі була велика когорта ветеранів галузі – тих, хто у цій лікувальній установі все своє життя присвятив благородній справі: оберігати і повертати безцінний Божий дар – людське життя!
Очільник Ківерцівської громади Олександр Ковальчук у вітальному слові висловив медичним працівникам величезну вдячність та доземний уклін за врятовані життя, за лікування і дбайливий догляд, за те, що першими приходять на допомогу і жителям Ківерцівської громади, і тим захисникам, які відновлюють здоров’я та повертаються до життя у цій установі:

Немає у світі роботи важливішої, аніж допомагати людям, рятувати їхнє здоров’я та життя. У цьому жертовному, щоденному служінні ви не маєте права на спокій, відпочинок, власні емоції. Бо ви – на цілодобовій сторожі людського життя. Нехай ваша праця залишає в серцях людей лише вдячність.

Олександр Миколайович пригадав як спільними зусиллями і медичних працівників, і органу місцевого самоврядування долаються усі негаразди на шляху до поступального розвитку лікувальних установ громади та зміцнюється їхня матеріальна база.
За самовіддану працю, високий професіоналізм велика когорта лікарів, медичних сестер, представників адміністрації лікувальних установ була відзначена Почесними грамотами та Подяками Ківерцівської міської ради. Нагороди вручив міський голова.
Олександр Ковальчук виконав також почесну місію. За дорученням голів Волинської ОВА та Луцької районної державної адміністрації очільник громади вручив: Почесну грамоту Волинської ОВА – Олесю Марищуку, генеральному директору КП «Ківерцівський ЦПМД Ківерцівської міської ради», Подяку Волинської ОВА – Наталії Круцько, генеральному директору КП «Лікарня Святого Пантелеймона Ківерцівської міської ради»; Почесну грамоту Луцької РДА – Тетяні Демчук, фельдшеру Тростянецької АЗПСМ.
Поступальний розвиток медицини в Ківерцівській громаді відзначив і начальник управління охорони здоров’я Волинської ОВА Юрій Легкодух та привітав когорту медпрацівників Ківерцівської громади від імені голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка з професійним святом. Зокрема він зауважив:

Здоров’я нації є базовою умовою поступального розвитку нашої країни, її добробуту. Тому збереження життя та здоров’я українців у час таких важких випробувань є надважливим завданням для системи охорони здоров’я. Ківерцівські медики з честю з цим справляються.

Юрій Легкодух також вручив нагороди – Почесні грамоти управління охорони здоров’я Волинської ОВА. Серед відзначених був і лікар-хірург, багатолітній очільник в минулому Ківерцівської центральної районної лікарні Михайло Слижук.
Всечесні отці попросили всіх присутніх спільною молитвою «Отче наш» вшанувати пам’ять тих фундаторів та працівників лікувальної установи, які відійшли у Засвіти. Отець Іван Семенюк та отець Олександр Іванко відзначили спорідненість місій медиків та духівників, оскільки перші лікують тілесні хвороби людини, а інші – працюють над зціленням її душі. О. Олександр Іванко подарував оберіг – ікону Святого Пантелеймона.
Полковник Сергій Миронюк у вітальному слові (за доброю традицією військових) побажав здоров’я медичним працівникам – тим, хто оберігає його іншим, Крім того, начальник Луцького РТЦК та СП подякував колективу КП «Лікарня Святого Пантелеймона Ківерцівської міської ради» в особі генерального директора Наталії Круцько за величезну співпрацю в організації військово-лікарської комісії, яка працює при Луцькому РТЦК та СП і обслуговує найбільшу кількість територіальних громад області. Полковник Сергій Миронюк вручив нагороди лікарям та медичним сестрам установи. Особливої відзнаки – ордену «Сила милосердя» – була удостоєна голова ВЛК, лікар-терапевт Наталія Кращенко.
Подякували почесним гостям та привітали з професійним святом колег очільники медичних установ Ківерцівської громади – Олесь Марищук та Наталія Круцько, презентувавши медико-культурний проєкт «Гімн Ківерцівської лікарні» у виконанні працівників БК ім. М.П. Ковальова.
Варто зауважити, що неповторного емоційного забарвлення урочистостям додали яскраві художні номери творчого колективу Будинку культури ім. М.П. Ковальова.



Читайте також наші новини у Facebook