Волинь Новини

На Волині селяни перекрили дорогу та вимагають сплати заборговоності за землю

Як стало відомо, у селі Немир Доросинівської громади люди перекрили автосполучення Луцьк – Вітоніж та вимагають в орендаря сплати заборгованості за землю.

Читайте також: Письменниця з Волині Забужко припускає, що росіяни під час похорону Ірини Фаріон можуть вчинити теракт

Протест триває у неділю, 21 липня. Про це повідомляє Район.Рожище.

Учасники громадської акції розповідають, що орендарі – Василь та Олег Тарараї – не сплачують за оренду паїв вже впродовж трьох років. Також селяни нарікають на найменшу плату в окрузі – 10 тисяч гривень за рік, натомість, буцімто, в інших селах люди отримують 14-16 тисяч гривень та продукти.

Додають й про невідповідність зазначеної суми у договорах. Мовляв, за договорами орендна плата становить взагалі 1700 гривень на рік. Офіційно землю у селян орендують приватне підприємство «Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство імені Івана Франка» та товариство з обмеженою відповідальністю «Лан-Волинь».

На місці протесту – близько 50 осіб. Це жителі сіл Немир, Раймісто та Ясенівка. Однак називати свої імена люди не хочуть. Кажуть, що остерігаються розправи від представників орендаря.

Згодом до людей приїхали представники орендарів. Вони намагаються залагодити конфлікт та обіцяють, що найближчим часом розпочнуть виплачувати заборгованість за попередні роки.

Читайте також наші новини у Facebook