Важливо Волинь Новини

Мужній воїн світла та добра: минають роковини з Дня загибелі волинського Героя

На полях війни загинули тисячі хоробрих воїнів. Вони могли б жити, любити, навчати, але вони віддали своє життя за рідну Батьківщину – Україну.

Загинув Герой 10 липня 2023 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті П’ятихатки Василівського району Запорізької області під час ворожого мінометного обстрілу. На жаль, старший солдат взводу зв’язку механізованого батальйону волинянин Дмитро Редчук отримав поранення, несумісні з життям. Відомо, що на фронті повсякдчас витягав поранених  побратимів – «трьохсотих».

Без люблячого сина, чоловіка, батька і брата залишилися батьки, сестра, дружина та маленьке немовля, яке досі чекає на тата…

 

Народився Дмитро 16 грудня 1987 року в селищі Звиняче в сім’ї залізничників Наталії Петрівни і Дмитра Микитовича. Ріс допитливим, добрим хлопцем. Закінчив навчання в школі, здобув професію та почав працювати на Львівській залізниці.

Попри плани та мрії в 2015 році став добровільно на захист нашої держави від країни агресора на Схід .

В 2022 році також не зміг лишитись осторонь, коли почалось повномасштабне вторгнення , не захотів скористатися своєю “бронею” на залізниці .

Згодом створив сім’ю і згодом дочекався народження бажаного сина Михайлика, який зараз підростає маленькою копією свого тата – Героя…

“Діма був моєю бронею, опорою і коханням життя.

Навіть зараз він завжди зі мною в серці, в душі, у снах .

Ставив сім’ю на перше місце і при нагоді чимдуж їхав додому .

Сумував, що не може бачити, як росте син – його досягнення.

Михась дуже схожий на тата, сьогодні йому вже 1,7 . Розповідаю, що тато на небі та все бачить, а синочок наш цілує світлини з татом.

Хочеться, щоб Михась вшановував пам’ять про тата, як це намагаюсь робити я”, – зазначає дружина полеглого воїна Тетяна.

 

Побратими та колеги з теплотою і водночас зі смутком згадують про спільні моменти разом. Пам’ятають добрі очі та посмішку Дмитра… Утім, біль втрати не згасне ніколи….

 

Указом Президента України №221/2024 Дмитра Редчука нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 

Читайте також наші новини у Facebook