Важливо Волинь Новини

«Найбільш знакова для України: Ірина Констанкевич про літню сесію ПАРЄ»

Сьогодні, 24 червня у Страсбурзі (Франція) стартувала літня сесія ПАРЄ. Народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич вже впродовж майже двох років є членкинею постійної української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи. Парламентарка зазначає, що під час червневого засідання очікується багато важливих рішень щодо України.

Читайте також: Як волинським аграріям отримати грошову допомогу

«Плани на червневу сесію:

-У вівторок обиратимуть Генерального секретаря Ради Європи на наступні пʼять років. Всі кандидати – наші хороші друзі з Естонії, Швейцарії та Бельгії.

-Також у вівторок заплановано виступ колеги Євгенії Кравчук щодо резолюції «Посилення молодіжної перспективи в роботі Парламентської Асамблеї»;

-У середу, як я це називаю – справжній український день. Зустрічатимемо делегацію із нашого рідного Волинського національного університету імені Лесі Українки. Це надзвичайно знакова подія і у контексті розвитку регіональної освіти, і для міжнародної дипломатії. Дякую.

-Окрім цього планується три доповіді, присвячені Україні, зокрема про санкційну політику, про стирання культурної ідентичності України, як елемент геноциду щодо українців, і ще одна доповідь, яка стосується війни у економічно-правовому вимірі, планується і виступ Президента Володимира Зеленського. Також будуть заходи культурно-просвітницького характеру. Один присвячений українським дітям, депортованим на територію Росії, другий – журналістам і свободі журналістів, зокрема тих, які ув’язнені на території Росії. А також виставка обпалених війною артефактів з Харкова і Києва.»

Ірина Констанкевич пише, що червневу сесію вважає однією з найважливіших і через резолюції, що стосуються українських дітей та репарацій і через багато сайд-івентів, приурочених Україні. «Це наше національне виживання і право на справедливість після перемоги. Можливість репарацій, реституції та субституції культурних цінностей.

Список наших цінностей, які викрали рашисти налічує вже мільйони експонатів…обов’язково повернемо. І всіх громадян України і всі артефакти.», – написала парламентарка.

Читайте також наші новини у Facebook