Важливо Волинь Новини

У бою за Україну загинув відомий хореограф і танцівник Антон Смецький, який проходив реабілітацію у Луцьку

Як стало відомо, на фронті загинув військовослужбовець, сапер, відомий український хореограф і танцівник Антон Смецький.

Читайте також: Важка втрата: на фронті поліг Герой з Волині

Про його загибель у понеділок, 14 червня, повідомила представниця Корпусу військових капеланів ХСП Оксана Мищишин у Facebook.

“Я казала йому, що напевно без нього перемога не прийде… Коли він їхав набирати собі команду, то порадила сказати, що все буде вибухати, а москалі бігати і суєтитися, — все, як хлопці люблять… І він ніколи не жалівся. А єдине величезне бажання було — побачитися з жінкою і дитиною. Він як падаюча палаюча зірка на темному непроглядному небі людського болю осяював усе своїм життям до останнього моменту і подиху. Про нього дооовго памʼятали усі медпрацівники усіх медичних установ, де через конвейєр таке мало можливе, а він усім залітав у серце. Вічна памʼять герою”, — написала вона.

Загибель військового підтвердила і його дружина Олеся Смецька, поставивши на аватарку у Facebook світлину із запаленою свічкою й репостячи дописи друзів і знайомих Антона, які висловлюють жаль з приводу його смерті.

Висловила свій жаль з приводу загибелі військового й відома українська співачка, з якою він співпрацював, — Ірина Білик.

“Вчора я дізналася, що Антон загинув на фронті, але не вірила, і сьогодні остаточно зрозуміла, що мій друг вже ніколи не станцює зі мною свій найкращий танок….. Лети, прекрасна Душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці. Місяць тому у палаці “Україна” люди аплодували тобі, стоячи… Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як Героя і великого Артиста!”, — написала вона на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Антон Смецький до початку повномасштабної війни як хореограф співпрацював з багатьма українськими артистами, зокрема Іриною Білик та Дмитром Коляденком.

Віжтак,  15 листопада 2023 року хореограф на милицях прийшов на концерт Білик. Співачка не могла стримати емоції та плакала, а потім розповіла, що допомогла йому зібрати кошти на протез.

Після реабілітації військовий не став залишатися в тилу. Він знову повернувся на фронт. За словами Смецького, йому було важко бачити звичайне життя. У тилу він відчував себе «чужим».

Після початку повномасштабного вторгнення РФ вступив у київську тероборону, а пізніше мобілізувався сапером до 116-ї окремої механізованої бригади у Запоріжжі. Під час штурму на Запорізькому напрямку у вересні 2023 року підірвався на міні та пережив ампутацію ноги. Після проходження протезування у центрі Superhumans і тривалої реабілітації вирішив повернутися на фронт. Після війни мріяв знову ставити шоу та відкрити дитячу школу танців.

Під час проходження бійцем реабілітації в грудні 2023 року “Суспільне. Луцьк” зняло з ним інтерв’ю. Переглянути його можна нижче.

Читайте також наші новини у Facebook