Волинь Новини

Рожищенський ліцей №4 залучив грантові гроші на збільшення площі укриття

Через триваючу збройну агресію російської федерації та дію правового режиму воєнного стану на всій території України, пріоритетом для Рожищенського ліцею №4 є забезпечення максимально можливої безпеки кожного учасника освітнього процесу.

Читайте також: Небесний легіон поповнив ще один мужній волинянин

Про це 21 червня наголошують у навчальному закладі, передає Район. Рожище.

Збереження життя і здоров’я шкільної спільноти стало першочерговим завданням для колективу Рожищенського ліцею №4. У закладі є два найпростіші укриття, проте їх стан та площа не могли вмістити одночасно усіх учнів.

Адміністрація закладу неодноразово зверталася за допомогою та брала участь у можливих проєктах щодо покращення наявних укриттів, і ці зусилля принесли результат. Ліцей був відібраний для участі у проєкті від Норвезької ради у справах біженців в Україні.

Норвезька рада у справах біженців (NRC) працює в Україні з 2014 року. Після ескалації конфлікту у 2022 році активно розширила свою роботу, важливою складовою якої є допомога українцям через програму багатоцільової фінансової підтримки.

25 травня представники NRC і директор ліцею Юрій Яблонський підписали угоду, яка дала змогу отримати грант у розмірі 199 852 гривні. Ці гроші спрямували на проведення поточного ремонту перекриття та облаштування підлоги додаткового приміщення, в якому зможуть розмістити 76 школярів.

«Завдячуючи цим заходам, ми зможемо продовжувати роботи зі збільшення площі укриття та з 1 вересня повернутися до очної форми навчання усім ліцеєм. На сьогодні дані роботи, згідно з укладеним договором з ПП «Волиньтехнобуд», є завершеними. Дякуємо Норвезькій раді у справі біженців та особисто її керівнику у регіоні Західної України Екраму Ніколу за надану нам допомогу! Ви робите гарну справу, таку потрібну українцям!» – дякують у ліцеї.

 

 

 

 

Читайте також наші новини у Facebook