Волинь Новини

Стало відомо, яка вартість молодої картоплі на ринку у Камені-Каширському

Як стало відомо, перша місцева молода картопля на базарі у Камені-Каширському з’явилася ще у травні.

Читайте також: Єврокомісія може повернути мито на українські яйця та цукор, — ЗМІ

Цього місяця її значно побільшало, бо ж розпочався традиційний сезон молодої бульби.

Але попри те, що пропозиції цього крохмалистого овочу зросли, ціна на нього тримається 35-45 гривень за кілограм.

Пан Василь із села Воєгоща, який привіз свій перший врожай продавати на ринок у райцентр, зазначає, що торік молода картопля коштувала приблизно стільки ж, пише Район. Камінь – Каширський.

«Пригадую спочатку продавав і по 50 гривень за кілограм. А потім, влітку, вже по 25 гривень. Восени, коли заготівельники почали приймати картоплю від селян, вартість її різко впала до мінімуму – 3-4 гривні за кіло», – розповідає воєгощанський господар.

кіло», – розповідає воєгощанський господар.

 

Чоловік прогнозує, що цьогоріч ціна бульби також значно зменшиться, коли її почнуть приймати оптом. Тож поки, ще молодої картоплі не кожен може накопати у себе на городі, він вигідно продає її по 40 гривень.

«Це ранній сорт «Рів’єра». Посадив ще на початку березня, коли зійшов сніг і погода дозволяла обробити поле», – зауважує пан Василь.

Господар зізнається, що пізня картопля зазвичай смачніша від ранньої, бо набирає більше крохмалю, стає розваристішою.  Але, каже, що «Рів’єра» не поступається смаковими якостями.

 

Пані Галина із села Грудки продає на базарі пізньостиглу бульбу. Вона ще трохи менша за розмірами від ранніх сортів та від привозної, а тому реалізує по 35 гривень.

«Цю картоплю посадила 29 березня. І ось вона вже виросла. Я завжди в цю пору вже копала свою молоду картоплю», – розповідає господиня.

Закарпатську картоплю продають у Камені по 40 гривень. Ціна може бути меншою, якщо бульбини з дефектом.