Волинь Новини

Вічна Слава: воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України

42-річному загиблому військовому Івану Войчуку з Камінь-Каширської громади просять присвоїти почесне звання Героя України (посмертно).

Читайте також: У громаді на Волині оголосили триденну жалобу: на фронті поліг Герой

На сайті Президента України зареєстрували відповідну петицію 7 травня. Для того, щоб її розглянули, потрібно зібрати 25 тисяч підписів.

Підтримати звернення можна проголосувавши за посиланням.

Іван Войчук останні дні був піхотинцем в складі 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ, до цього був мінометником Камінь-Каширського батальйону Волинської бригади тероборони в цій же «сотці». На захист нашої країни став ще в 2018 році – служив у 14 окремій механізованій бригаді, брав участь в АТО/ООС.

За відвагу та віддану зразкову службу своїй країні був нагороджений численними відзнаками, з-поміж яких – іменна вогнепальна зброя, почесний нагрудний значок «Відзнака командира 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого», медаль «Операція об’єднаних сил. За звитягу та вірність» та сувенірний годинник від президента Володимира Зеленського.

Іван двічі був в російському полоні, де подолав багато тортур, безліч разів був на межі життя та смерті. Тільки щоб вийти живим з полону вступив в бій з орком столовою ложкою та подолав не малий шлях мінним полем.

В 2022 році був комісований додому та довго не міг тут всидіти тож знову повернувся на війну. Казав «там я Іван Іванович».

За словами побратимів він був мужнім воїном, користувався авторитетом.

«Настільки був хоробрим і ніколи не виказував свій страх, що хлопці тільки з Іваном хотіли іти на позиції.Навіть крайній свій бій, будучи раненим, прикривав своїх побратимів до останнього подиху.  Ми пишаємось нашим Іваном. Пане Президент, від імені його батька, доньки та побратимів просимо підтримати петицію та присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) Івану Івановичу Войчуку 9 березня 1982 року народження.Назавжди в пам’яті наш Герой!», – йдеться у тексті петиції.

Читайте також наші новини у Facebook