Волинь Новини

Мальовниче озеро Люб’язь – перлина Любешівщини

Світлини з мальовничими краєвидами поліського озера.

Читайте також: Жахлива трагедія: на Волині біля водойми знайшли тіло літньої жінки

 

Їх опублікували на фейсбук-сторінці НПП «Прип’ять-Стохід»., передає Район. Любешів.

Площа озера Люб’язь – 520 га, ідеться в коментарі до знімків, воно заплавного походження. Через нього протікає річка Прип’ять.

З водяної рослинності поширені очерет звичайний, півники болотні, рогіз широколистий, глечики жовті, осока пухнаста, латаття біле, а взагалі на озері та прилеглій місцевості зустрічається близько 20 видів рідкісних рослин, багато з яких занесені до Червоної книги України. Серед них – щитолисник звичайний.

На озері розмножується багато птахів. Найбільш поширені качки, гуси, лебеді, бугайчик, пірникози, чаплі білі та сірі. З рідкісних птахів часто можна побачити гоголів, рідше орлана білохвостого та лелеку чорного.

Озеро надзвичайно мальовниче. Працівники національного парку облаштували по береговій лінії озера та на острівках ХочетЛядини багато зручних зон відпочинку, тому це озеро своєю красою та рекреаційними зонами приваблює значну кількість відпочивальників.

Від озера розпочинається водний маршрут «Таємниче Полісся», який річкою Прип’ять майже 20 км веде до села Сваловичі.

Працівники парку постійно ведуть спостереження за фауною та флорою озера, вивчають міграції птахів, підтримують чистоту рекреаційних зон. Все це робиться для гармонійного перебування людини на природ. Тому вони  просять всіх поціновувачів відпочинку на березі озера Люб’язь не смітити.

 

 

 

 

 

 

Читайте також наші новини у Facebook