Волинь Новини

Вічна шана: на Горохівщині відкрили меморіальну дошку Івану Герасимюку

Як стало відомо, захиснику України Івану Герасимюку, в його рідному селі Бережанка відкрили меморіальну дошку. Встановили її на будівлі місцевого будинку культури.

Читайте також: У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку загиблому захиснику Олегу Миткалику

 

Дошку відкрили в роковини загибелі захисника, 1 квітня. Про це повідомили на сайті Городищенської громади, передає Район. Горохів.

На відкриття прийшли рідні, друзі загиблого, представники місцевої влади та односельці. Честь відкрити меморіальну дошку надали батькам і дружині Івана.

Зі скорботними словами, за дорученням голови Городищенської громади Світлани Соколюк, до присутніх звернулися староста Бережанківського старостинського округу Сергій Степанюк, начальниця відділу соціального захисту населення Галина Подмовська та начальниця гуманітарного відділу Тетяна Міндюк.

Теплими словами-споминами про свою рідну людину – сина та чоловіка – поділилися мама і дружина Івана Герасимюка.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглого земляка та всіх безневинно загиблих синів і дочок України.

Священник відслужив панахиду та освятив меморіальну дошку. Потому учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

Іван Герасимюк, 15.05.1994 року народження, з перших днів повномасштабного вторгнення Росії на територію України записався добровольцем і став на захист своєї Батьківшини в складі 71-ї окремої єгерської бригади. Згодом став командиром міномета II мінометного взводу мінометної батареї. На війні, зустрів своє кохання. Одружився. Молода пара чекала на донечку, та не судилося…

Під час виконання бойового завдання, 1 квітня 2023 року, в районі ведення бойових дій біля населеного пункту Новобахмутівка Донецької області в результаті артилерійського обстрілу отримав тяжке поранення, після евакуації та надання невідкладної медичної допомоги під час переміщення до шпиталю, внаслідок отриманих травм, помер.




 

Читайте також наші новини у Facebook