Волинь Новини

Судили водія, який на Горохівщині збив пішохода

Як стало відомо,  у Терешківцях водій наїхав на пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці. Через це потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Читайте також:Стало відомо, скільки вулиць на Волині потрібно перейменувати

Про це журналісти Район.Горохів дізналися із рішення суду, оприлюдненого 21 березня.

Уродженець села Перегінське Рожнятівського району Івано-Франківської області 23 жовтня 2023 року приблизно о 19:00 здійснював рух технічно справним спеціалізованим вантажним сідловим тягачем серії «RENAULT», моделі «PREMIUM» із спеціалізованим напівпричіпом «SAMRO», моделі «ST 39MH», який завантажений круглими лісоматеріалами деревини породи «Сосна», в кількості 85 шт..

Автодорогою Н-17, сполученням ЛуцькРадехівЛьвів, в межах населеного пункту село Терешківці Луцького району, не врахувавши дорожню обстановку, наїхав на пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці зліва на право відносно руху водія.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді: відкритого скалькового перелому обох кісток правої гомілки на межі середньо-нижньої третини зі зміщенням відламків, які відносять до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині, передбаченому ч. 2 ст. 286 КК України, визнав повністю. У вчиненому щиро розкаявся, зазначив, що надавав потерпілому грошову допомогу, оплатив лікування. Просив суд суворо не карати та не призначати додаткове покарання, оскільки робота водія є єдиним джерелом його доходу.

Потерпілий зазначив, що була темна пора доби, в момент наїзду він присів, щоб забрати з проїжджої частини дороги збитого собаку. Також показав, що обвинувачений відшкодував йому витрати на лікування, будь-яких претензій до останнього не має. Просив обвинуваченого суворо не карати.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України і призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки без позбавлення права керування транспортними засобами. На підставі ст. 75, 76 КК України звільнив чоловіка від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку, тривалістю один рік, не вчинить нового кримінального правопорушення.

Вирок може бути оскаржено до Волинського апеляційного суду через Горохівський районний суд Волинської області впродовж тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Читайте також наші новини у Facebook