Важливо Волинь Новини

«Пограбування росіянами українських музеїв — це найбільша крадіжка предметів мистецтва з часів Другої світової війни»,- народна депутатка Ірина Констанкевич

Росіяни за час від початку повномасштабного вторгнення вкрали в Україні десятки тисяч предметів мистецтва, зокрема ті артефакти, вік яких сягає кількох тисяч років. Такий висновок зробили New York Times.

Читайте також: «Світ повинен чути Україну», – народна депутатка з Волині про міжнародну роботу

Результати дослідження повідомила народна депутатка України від Волині Ірина Констанкевич під час розмови на Youtube-каналі «Освітній центр Верховної Ради України».

«За словами експертів, це найбільша крадіжка предметів мистецтва з часів Другої світової війни, коли нацисти грабували Європу. Так росіяни мають на меті позбавити Україну її культурної спадщини»,- каже Ірина Констанкевич.

Основною темою розмови був розвиток культури під час війни. Зокрема, зростання попиту на українську літературу серед молоді та про те, як музеї світу підтримують Україну.

«Країна-агресор установлює видимі й невидимі межі свого панування. Тому завдання українців — давати відсіч росіянам і на полі бою, і в будь-яких інших проявах, зокрема в культурі, яку рф віддавна використовує як «м’яку силу».

Культура завжди на часі, особливо тоді, коли так важливо зберегти те, за що ми боремось — нашу ідентичність, мову, право бути і жити вільно на своїй землі.»,- резюмувала депутатка.

Повну версію розмови можна переглянути за покликанням: https://youtu.be/lB3xZ65hYbY

Читайте також наші новини у Facebook