Волинь Новини

У Ковелі відбувся концерт пам’яті легендарного Володимира Івасюка

У Ковелі вшанували пам’ять легендарного Володимира Івасюка.

Читайте також: На війні, захищаючи Україну, загинув батько студента Лесиного вишу

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради, передає Район. Ковель.

У ці дні Україна вшановує пам’ять знаменитого композитора Володимира Івасюка. Цьогоріч 4 березня йому могло б виповнитись 75.  Але радянська влада забрала його життя у молодому віці.

За свої 30 років Володимир Івасюк написав понад 100 пісень та близько 50 інструментальних творів. А скільки б він міг ще створити…

Найпопулярнішою досі залишається «Червона рута». 5 березня  її співали усім залом у школі мистецтв, де відбувся вечір, присвячений творчості композитора.

Учні та викладачі, колективи закладу, які виходили на сцену, виконали твори, кожен з яких є безумовним хітом – це всесвітньо відомі «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас», «Водограй» та багато інших.

Багато на вечорі говорили про Володимира, його талант, його таке коротке, але дуже багатогранне життя. Особливо цікаво було слухати ковельчанку Світлану Давлєтшину,  яка особисто знала композитора, навчалась з ним на одному курсі в Львівській державній консерваторії.

Вона пригадує, що Володя уже у студентські роки здобув популярність. За її словами, він часто говорив про зайнятість. Тож пані Світлана по-дружньому пропонувала допомогу і часом писала для нього деякі завдання.

«Він був дуже ввічливим, хорошим, але разом з тим – неосяжним, особливим, дуже талановитим», – говорить жінка.

А під час заходу у пам’ять про Володимира Івасюка у публічній бібліотеці, його учасники поспілкувались з рідною сестрою композитора – Оксаною.


Читайте також наші новини у Facebook