Важливо Волинь Новини

З початку повномасштабного вторгнення українці допомогли армії на понад 100 мільярдів гривень

Із лютого 2022 року до грудня 2023 року громадяни, приватні компанії та банки переказали на гуманітарну допомогу та оборону України понад 100 мільярдів гривень. Такі дані наводять журналісти.

Це без врахування матеріальної допомоги, і людського ресурсу, який безумовно є неоціненним.

Це колосальна сума, яка, в свою чергу складається з маленьких, системних донатів. Навіть найменші внески стають вагомими у контексті підтримки та допомоги тим, хто захищає нашу країну.

Українці сформували цілу культуру благодійності. «Це стало можливим і тому, що допомагає кожен – від малого до великого. І незалежно від статків – підтримка може бути різною: від пари вʼязаних шкарпеток до дронів та генераторів. Але у будь-якому вигляді вона однаково важлива для наших Захисників та Захисниць»,- переконана народна депутатка України Ірина Констанкевич.

«Допомагаємо воїнам ще з 2014-го. Втім 2022-го масштаби суттєво збільшились.»

За 2023-ий рік вдалося допомогти ЗСУ на понад 2 мільйони гривень, з них близько 500 тисяч – особисті кошти.

Загалом, за час повномасштабного вторгнення сума допомоги (власних коштів і залучених) захисникам давно перетнула межу у 5,5 мільйонів.

Ці кошти трансформувалися у дрони, квадрокоптери, старлінки, автомобілі, засоби звʼязку, зарядні станції, медикаменти та багато іншого. В залежності від потреб і запитів військових.

Це стало можливим і завдяки спільній роботі з благодійними фондами та волонтерами. Зокрема, волонтерським центром «Серце патріота», які повсякчас передають допомогу нашим воїнам і самостійно доставляють її на передову. Благодійному фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», благодійним фондам «Демʼянове диво», «Серце в долонях». До слова, йдеться не лише про допомогу для воїнів, а й для членів їх сімей, а також ВПО.

«Війна, на жаль, триває, 2024-ий рік буде ще складнішим. Втім наші захисники не припиняють нас захищати, і ми не повинні зупинятися їх підтримувати. Тому рік розпочали з передачі нашим волинським військовим генераторів. Маємо інші запити, про виконання яких обовʼязково повідомимо»,- написала на своїй офіційній сторінці у Фейсбук Ірина Констанкевич.

Жодна допомога не може бути співмірною із подвигами, які щодня вчиняють наші військові, але вонапришвидшує повернення усіх нас до мирного життя.

Обʼєднані – ми сильніші.

Вся допомога важлива, незалежно від її розміру. Разом ми формуємо потужну хвилю підтримки та допомоги тим, хто захищає нашу країну! Будьмо єдині у прагненні перемогти!

Читайте також наші новини у Facebook