Важливо Волинь Новини

«Постанова суперечить інтересам наших громадян», – нардепка про Урядове рішення зняти «Чорнобильську зону» майже з усіх населених пунктів

На офіційному сайті Державного агентства України з управління зоною відчуження оприлюднено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України». Проєкт постанови передбачає затвердження нового переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Згідно з ним на Волині до ІІІ зони гарантованого добровільного відселення потраплять: з Маневицької громади лише с. Велика Яблунька, з Прилісненської –  Галузія та Серхів, а з  Колківської –  жодного. Як повідомила народна депутатка від Волині Ірина Констанкевич Постанова не обговорювалась ні у суспільстві, ні у стінах Верховної Ради:

 

«Від свого імені та від людей округу, який я представлю, висловлюю свою позицію тут:

я категорично проти і ніяким чином не підтримую цю постанову! Триває повномасштабне вторгнення, згідно з позицією Президента України Володимира Зеленського, у час війни ми не можемо допустити погіршення життя людей.

Ця Постанова суперечить інтересам наших громадян і погіршує їхнє соціальне становище й так у надскладний час.»

Як повідомила Ірина Констанкевич, вона підготувала депутатське звернення від свого імені на Кабінет Міністрів з проханням дослухатися до людей і скасувати Постанову.

 

Посилання на Постанову: https://dazv.gov.ua/ua/plugins/userPages/1100