Волинь Новини

У Луцьку хочуть перейменувати вулицю на честь головнокомандувача ЗСУ Залужного

Як стало відомо, у Луцьку пропонують перейменувати вулицю Кутузова на честь головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Таку пропозицію висунув депутат обласної ради, який зараз служить в ЗСУ, Андрій Козюра. Про це повідомив депутат Тарас Шкітер на своїй сторінці у фейсбуці, пише ВСН

 

«Розгляд вищезазначеного питання має нагальне суспільне значення в умовах посилення військової агресії з боку Росії проти України. Оскільки Кутузов в рамках російсько-турецької війни сприяв окупації Кримського півострова Росією», – йдеться у зверненні.

 

Так, Тарас Шкітер у дописі запитав лучан, чи підтримують вони цю ініціативу. В коментарях думки лучан розділилися.

«Вірю Залужному, але дайте закінчитися війні. І буде час для ініціатив по діючих особистостях. Як на мене. Кутузова треба прибрати, питань немає», – написав Сергій Крайванович.

«Кутузова перейменувати. Залужному дати спокій», – зазначила Олена Лівіцька.

«Краще вшановувати таким чином пам’ять загиблих лучан», – зауважив Анатолій Котлюк.

«Закон забороняє називати вулиці ім’ям живих людей. Тільки після смерті», – написав Юрій Ричук.

Згодом Тарас Шкітер оновив свій допис: «UPD. Частина 2 статті 3, Закону «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» забороняє називати вулиці ім‘ям живих людей. Питання знімається!»