Важливо Волинь Новини

Співвласником відомої в Луцьку мережі доставки суші виявився російський бізнесмен

Як стало відомо, популярний у Луцьку сервіс з доставки їжі “Суші Майстер” на 50% належить громадянину російської федерації Олексію Павлову.

Про це свідчать дані сервісу YouControl.

Олексій Павлов народився у російському місті Омськ. У 2013 році він відкрив перший заклад “Суші Майстер” у Тюмені. Станом на 2018 рік мережа розрослася по всій рф та налічувала 40 ресторанів.

Ще у грудні 2019 року Павлов постив у соцмережах фото з Москви та Сочі.

Таким чином, росіянин Павлов усі ці роки вів бізнес в Україні та рф. Крім того чоловік періодично проживає на території країни-агресора.

Співвласником ТОВ “Суши Мастер Україна” є Алекс Яновський, який проживає у США. Він, як і Павлов, володіє 50% компанії.

Сам Яновський народився в українському місті Вінниця. За його словами, з Павловим вони познайомилися на тренінгу в Туреччині. На той момент росіянин вже володів 13 ресторанами “Суші Майстер” у російському місті Тюмень. З того часу бізнесмени стали партнерами, а мережа розрослася до понад 300 ресторанів у різних країнах. Річний оборот компанії на сьогоднішній день становить 5 млрд. А штат співробітників налічує більш ніж 4 тис. осіб.

Наприкінці 2019 року Яновський створив інвестиційний холдинг “Х100”, в який увійшли “Суши Майстер”, “Хлібополіс” (мережа пекарень у рф), “Monopizza”, “Legion” (комп’ютерний клуб), “Steelflex”.

Напередодні, лучанин Роман Шумський надіслав у Бюро економічної безпеки. (БЕБ) звернення, стосовно діяльності ТОВ «СУШИ МАСТЕР-УКРАЇНА», бенефіціаром (50%) якого є громадянин Росії і отримав таку відповідь:

 

«Інформація викладена в зверненні Романа Шумського підтверджена, а саме: одним із засновників (50%) та бенефіціарів вищевказаного підприємства є громадянин Росії Павлов Олексій Валерійович, який зареєстрований за адресою: Росія, 354003, Краснодарський Край, м. Сочі, Центральний р-н, вул. Абрикосова, буд. 17, кв. 96.»

Цей лист також було надіслано до Служба безпеки України «для організації розгляду та прийняття рішення відповідно до діючого законодавства».

«Радий, що є реакція від нашої Держави, проте водночас, я щодня бачу як десятки людей та кур’єрів Glovo заходять-виходять з цього закладу в нашому рідному Луцьку. Дуже сподіваюсь, ці люди просто не знають про російського власника «Суши Мастера». Дуже прошу поширити цей допис, аби якомога більше людей дізналося про цей факт і перестали замовляти суші, просочені кров’ю українців», –  зазначив лучанин.