Важливо Волинь Новини

“Російськими рублями усе добре змащено”: Ірина Констанкевич про роль росії у міжнародних спортивних змаганнях

Як стало відомо, нині у Міжнародному олімпійському комітеті пропонують допустити до Олімпіади 2024 року тих атлетів із Росії та Білорусі, які дотримуються олімпійської хартії, тобто не підтримують війну в Україні, а також дотримуються правил Всесвітнього антидопінгового агентства.

Окрім того, вони не можуть представляти ані свою країну, ані спортивну федерацію, йдеться у офіційній заяві на сайті МОК.  Мовляв, спорт поза політикою.

Відтак, напередодні у стінах ТРК «Аверс» народний депутат Ірина Констанкевич висловила власне бачення щодо цієї нашумівшої ситуації.

 

«Насправді є дуже багато людей, які не хочуть приймати і розуміти війну. Як власне, небезпеку для Європи і світу. Ми ж знаємо, що довгий час побутувала ця думка: «війна тільки українців, нехай вони там і розбираються..»

На щастя, ця ситуація змінилася. Утім, в окремих спільнотах ми бачимо, що все таки Росія продовжує працювати не через в силу своєї думки чи харизми. Усе це працюють – гроші. І у спорті ми неодноразово чули про скандали, корупцію і про те що російськими рублями усе добре змащено.

Насправді це є так. І в культурній спільноті, спортивній, освітній організаціях. Росія була членом багатьох Інститутів. Вони ж практично утримували.

Зрештою, росіяни за усе це платили. Тому зрозуміла причина, тобто це прагматичний меркантильний інтерес. І у спорті – це однозначно”, – підкреслила політикиня.