Волинь Новини

Камінь – Каширський: водій їздив п’яним – заплатить понад 17 тисяч штрафу

Чоловіка оштрафували й позбавили водійських прав за грубе порушення правил дорожнього руху.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 29 грудня.

6 жовтня 2022 року о 17.43 годині на вулиці Ковельській в місті Камені-Каширському, водій керував автомобілем марки «ВАЗ 2101», який належить знайомому, в стані алкогольного сп`яніння, передає Район. Камінь – Каширський.

Підсудний інкримінується порушення підпункт «а» пункт 2.9 Правил дорожнього руху, яким передбачено, що водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

У судовому засіданні підсудний вказаних вище обставин вчинення адміністративного правопорушення не оспорював, вину у вчиненні правопорушення визнав.

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оштрафував на 17 000 тисяч гривень та позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

Також стягнути з підсудного на користь держави судовий збір у сумі 496 гривні.