Волинь Новини

Старовижівщина: за несплату аліментів мешканцю присудили громадські роботи

Як стало відомо, у Старовижівському районному суді розглянули матеріали справи стосовно чоловіка, уродженця села Кримне, який злісно ухилився від сплати аліментів.

Про це Район.Стара Вижівка стало відомо з вироку суду від 28 грудня 2022 року.

Чоловік мав сплачувати  аліменти на утримання двох неповнолітніх дітей у розмірі по 1500 гривень щомісячно на кожну дитину, але злісно ухилявся від сплати встановлених коштів. Державний виконавець неодноразово попереджав його про кримінальну відповідальність.

З’ясували, що обвинувачений виконував платні роботи з обробки земельних ділянок односельчанам, за що отримував дохід в сумі 700 – 1000 гривень за один день та мав інші доходи від продажу вирощеної сільськогосподарської продукції, однак аліментів не сплачував. Виникла заборгованість в розмірі 33800 гривень, яка сукупно склала суму виплат більше як за три місяці відповідних платежів.

У судовому засіданні чоловік вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю. Він підтвердив, що дійсно отримував дохід від періодичних підробітків та від продажу сільськогосподарської продукції, однак з цих доходів не сплачував аліменти. У вчиненому розкаявся, обіцяв в подальшому сплачувати аліменти. Просив суворо його не карати та призначити покарання у виді громадських робіт.

Суддя постановив визнати винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 164 Кримінального кодексу України. Підсудному призначили 120 годин громадських робіт.