Волинь Новини

У Володимирі відтепер лікуватимуть механічну жовтницю: подробиці

Ендоскопічна ретроградна холангіопанкреатографія (ЕРХП) — це ендоскопічний метод, за допомогою якого можна проводити діагностичні та терапевтичні втручання без жодного розрізу на шкірі.
Зокрема, можуть бути видалені конкременти (камені), або проведене розширення просвіту жовчних проток. Саме такі послуги відтепер доступні пацієнтам нашого закладу, повідомляють на сторінці Володимирського ТМО у фейсбуці, передає Район. Володимир.
Нещодавно до приймально-діагностичного відділення ТМО за направленням сімейного лікаря звернувся 65-річний чоловік з клінічними ознаками механічної жовтяниці: пожовтіння шкірних покривів та склер, біль у животі, загальна слабкість та ін. За результатами обстеження було встановлено діагноз: жовчнокам’яна хвороба, холедохолітіаз, механічна жовтяниця.
Під загальною анестезією пацієнту виконали папілосфінктеротомію та ЕРХПГ з літоекстракцією, результатом якої було видалення каменів з жовчного протоку. Важливо, що операцію лікарі закладу виконали без єдиного розрізу на шкірі, тож наступного дня пацієнт повернувся додому!
Контактні номери ТМО, за якими ви можете записатись на прийом та звернутись за допомогою до наших спеціалістів:
  • довідкове бюро ТМО (запис до вузьких спеціалістів): 0631381172, (03342) 3-41-03 (з понеділка по п’ятницю з 8:00 до 15:30);
  • приймальне відділення ТМО (в екстрених випадках): 0633874691, (03342) 3-56-01 (цілодобово);
  • акушерсько-гінекологічне відділення (жіноча консультація): (03342) 3-53-83.