Волинь Новини

“Добрий знак від Бога”: у храмі на Горохівщині замироточила Плащаниця. ФОТО

Як стало відомо, минулої суботи кілька прихожан храму Зачаття Праведною Анною Пресвятої Богородиці прийшли у церкву, щоб прибрати її перед недільним Богослужінням. Хазяйновиті ржищівці люблять, щоб у їх святині було гарно, як у віночку й пахло квітами у всі пори року, тому її генеральне прибирання вже стало традицією.

Цього разу від побаченого у всіх перехопило подих: на Плащаниці люди помітили срібні краплі, пише Волинь.

 

Староста церкви Володимир Семенюк відразу зателефонував настоятелеві храму о. Романові Грінці, який саме одужує після операції, а священник сповістив цю новину деканові Берестечківського благочиння о. Володимиру Курчину, який відразу приїхав у Ржищів.

“Потічки спершу з’явилися на грудях святого образу, а в понеділок засяяли на  ногах”, – розповів о. Роман Грінка.

Наразі полотно накрили склом. У четвер, 15 вересня, о 17.00 годині в Ржищеві звершуватиметься молитва до Богородиці. 

Отець Роман Грінка вважає це диво Господнє добрим знаком.

“Бог сповіщає нам, що Він з нами. Наша справа – молитися, а нам є за що. Насамперед – за перемогу й мир у рідній Україні. Маємо молитовно просити Творця, щоб Він повернув додому всіх захисників, щоб допоміг об’єднатися”, – мудро каже священник.

У селі він недавно, та вже, каже, полюбив його. 7 липня цього року у храмі відбулася перша Божественна Літургія в лоні Православної Церкви України.

За словами о. Романа, про диво в Ржищеві повідомлено митрополита Луцького і Волинського Михаїла. Далі події відбуватимуться відповідно до церковного уставу.



Фото Лесі Влашинець.