Важливо Волинь Новини

“Наше навчання працює над вдосконаленням методики, щоб бійці могли гідно протистояти ворогу”, – Олександр Тиводар про діяльність навчального центру “Тернове Поле”

Як відомо, у березні на базі батальйону «Луцьк» створили навчальний центр «Тернове поле», де іноземні інструктори навчають найнеобхідніших спеціальностей.

Відтак, про місію тренувально-навчального центру “Тернове Поле” та діяльність центру розповідає командир батальйону «Луцьк» Олександр Тиводар у соцмережі, надавши відповідний відеоматеріал.

“Тренувально – навчальний центр підготовки створений за ініціативи волинського депутата Вячеслава Рубльова. Він разом зі своїм помічником Юрієм Харченком організували і привезли скажімо так «перших волонтерів – інструкторів». Це були: американці, канадійці, великобританці. Є також представники Ірландії, Фінляндії, Прибалтійських країн, особливо литовці.

Відтак, почалася робота по створенню.

Спочатку вони проводили самі тренінги, згодом вибрали декілька бійців з нашого батальйону «Луцьк», .

Таким чином підготовили наших інструкторів і спільно з ними розпочали проводити тренінги.

Наше навчання працює над вдосконаленням методики, щоб наші бійці могли гідно протистояти ворогу.

Ми постійно забезпечуємося різною технікою і військовим спорядженням. Нам приходить ще наочне обладнання по ПДРК і ПЗРК.

Наші інструктори також навчаються і в закордонних центрах, і  знову проводять навчання з нашими бійцями, зокрема з ТрО і ЗСУ.

Але на даний час підготовлені більше 4, 5 тисячі бійців, які входять до лав ЗСУ.

Командування ТрО поставило нам завдання, щоб пройшли підготовку загони ДФТГ, які є на території нашої області.

Також існує широкий спектр тактичної медицини, яка є на високому рівні. Тим паче, інструктори мають сертифікати у цьому напрямку.

Чим скоріше наші бійці зможуть отримати ці навики – тим більше життів можна зберегти, і люди повернуться знову у стрій і будуть захищати нашу країну”, – зазначив Олександр Тиводар.