Важливо Волинь Новини

Відійшов у вічність військовий капелан та священник, який служив у храмі на Горохівщині. ФОТО.

Як стало відомо, відійшов у вічність парафії Св. мц. Параскеви-П’ятниці с. Плисків та Різдва Пресвятої Богородиці с. Андрушівка Погребищенського благочиння капелан прот. Богдан Бойко.

 

Про це інформує пресслужба Вінницько-Тульчинської єпархії.

“Вінницько-Тульчинська єпархія зі сумом сповіщає, що 4-го вересня 2022 року, на 56-му році життя, відійшов у вічність настоятель парафії Св. мц. Параскеви-П’ятниці с. Плисків та Різдва Пресвятої Богородиці с. Андрушівка Погребищенського благочиння капелан прот. Богдан Бойко, який народився 14 вересня 1966 року в селі Утішків Буського р-ну Львівської області.

У 1991 році втупив до Волинської Духовної семінарії, яку закінчив у 1995 р. У 1992 р. був рукоположений у сан священника. Окрім того, що отець Богдан був настоятелем релігійних громад, він ще ніс послух капелана однієї з військових частин області. Його трудами у військовій частині була облаштована каплиця, він надавав постійну духовну опіку військовим, перебувавши разом з ними в зоні бойових дій, де у 2022 році попав під обстріл та отримав контузію.

Від імені владики Михаїла, кліру та всіх вірних  Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ висловлюємо щирі співчуття матінці Марії, дітям Назару та Соломії, онукам, всім рідним та близьким, осиротілій пастві, військовослужбовцям військової частини, де він ніс свій капеланський послух, а також всім, хто любив та шанував покійного.

Нехай Всемилостивий Господь прийме отця Богдана в оселі праведників і упокоїть його душу в Царстві Небесному”, – йдеться у дописі.

 

До слова, Богдан Бойко тривалий час служив у Церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього, яка розташована у селі Вільхівка Луцького району та у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці села Пустомити Луцького району.