Важливо Волинь Новини

Ірина Констанкевич інформує про головне із парламентської роботи

Як відомо, війна внесла свої власні корективи.

Відтак,  у стінах Верховної Ради проголосовано законопроєкт №7396 щодо функціонування Автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту. Про це йдеться на офіційній сторінці політикині Ірини Констанкевич.

Пропонується:
надати здобувачам освіти можливість самостійно реєструватись та здобувати освіту на державних інформаційних ресурсах та вебплатформах дистанційного навчання (крім малолітніх здобувачів освіти);
врегулювати питання, пов’язані з функціонуванням Єдиної державної електронної бази з питань освіти;
запровадити державну інтегровану інформаційну систему «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» (АІКОМ), визначити її держателів, завдання, особливості обробки персональних даних;
передбачити особливості обміну даними, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі, з АІКОМ.
Проголосовано законопроєкт №7506-1 про податкові пільги для членів сімей поранених і загиблих.
Скасування оподаткування благодійної допомоги для членів сімей поранених та загиблих. Також від оподаткування звільнятимуться повнолітні та усиновлені діти учасників бойових дій.

Проголосовано законопроєкт №4517 щодо урегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу.
Пропонується:
1)Встановити спрощене декларування партій товарів, до яких входять товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, у межах однієї товарної позиції УКТЗЕД.
2)Поширити такі спрощені правила декларування і у разі експорту партій товарів різних підпозицій УКТЗЕД, в межах однієї позиції.
3)Встановлюються правила перерахунку специфічних ставок мита для справляння мита за найбільшою ставкою з товарної підпозиції УКТЗЕД у межах однієї товарної позиції УКТЗЕД.

Проголосовано законопроєкт №5886 про офіційну статистику
Визначається, що Національна статистична система складається з таких рівноправних виробників офіційної статистики:
1) центральний орган виконавчої влади з питань статистики, підприємства, установи та організації, які належать до сфери його управління;
2) Національний банк України;
3) Міністерство фінансів України.

Проголосовано законопроєкт №7357 про реєстрацію доменних імен

Пропонується визначити суб’єктів відносин з адміністрування, реєстрацій і користування доменними іменами органами виконавчої влади, іншими органами державної влади та органами місцевого самоврядування в публічному домені GOV.UA.