Волинь Новини

Продовжуємо розвивати Олику, як туристичну родзинку Волині, – Ірина Констанкевич

Як стало відомо, напередодні Олика отримала туристичний логотип. Сьогодні його презентували за участі голови обласної ради Григорія Недопада, селищного голови Олександра Прендецького, директорки Волинського краєзнавчого музею Оксани Важатко.

Про це йдеться то офіційній сторінці політикині Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

 


“Логотип Олики – гармонійний та креативний. Презентацію провів Станіслав Ольшевський консультант відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери Волинської обласної ради. Він зазначив, що архітектура селища закладає форму, яка утворює лого. Емоційності візуальному образу лого додають декоративні елементи старої ліпнини, яку можна зустріти на стінах замку чи вікнах.

=

«Олика зустрічає» – такий слоган обрали для селища. І справді, Олика – це місце сили. Замок Радзивіллів, колегіальний костел Святої Трійці, костел святих Петра і Павла, Луцька брама і багато іншого. Цей край має чим здивувати туристів.

У контексті війни важливо продовжувати відновлювати культурну спадщину. росіяни навмисне нищать усі наші пам‘ятки. Маємо протистояти рашистським намірам та продовжувати утверджувати національну пам‘ять, оберігати національні надбання.

У кінці 2021 року нам вдалось включити Олику у бюджетне фінансування і перші 10 млн грн скерували на реставрацію замку Радзивіллів. У контексті війни буде економічно непросто забезпечити фінансування ремонтно-реставраційних робіт. Однак виходячи з можливостей продовжуємо працювати та розвивати Олику як туристичну родзинку Волині”, – йдеться у дописі.