Волинь Новини

Порожній Світязь: туристів помітно поменшало, бо лякає Білорусь

Туристичний сезон у Шацькій громаді не такий активний, як торік. Але місцеві все ж сподіваються, що цього літа на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч відпочивальників.

Популярне місце відпочинку в сусідній Волині, яке так подобалося рівнянам, цього року не очікує великого потоку туристів. Як розповів Суспільному працівник однієї із баз відпочинку на Шацьких озерах Дмитро Курилюк, туристів поменшало через малу відстань до кордону із Білоруссю:

“У порівнянні з попередніми роками, то дуже мало туристів, з такою ситуацією, що в країні… Надіємося, що таки буде сезон, – додав працівник бази відпочинку, яка в розпал літа стоїть напівпорожньою”, – зазначає Дмитро Курилюк.

 

У Шацькій громаді через загрозу з боку білорусів змінили й правила відпочинку для туристів та запровадили додаткові заходи безпеки.

“До патрулювання в громаді залучили додаткові сили поліції та військових. Для підприємців графік роботи до 22:00 лише, без гучної музики, без розважальних заходів”, – каже селищний голова Сергій Карпук.