Важливо Волинь Новини

Питання оздоровлення дітей актуальне, – Ірина Констанкевич

Як відомо, питання оздоровлення дітей актуальне, а як воно відбуватиметься в умовах війни з‘ясовували в ефірі «12» каналу. Про це йдеться на офіційній сторінці Ірини Констанкевич у соцмережі Facebook.

“Маємо велику кількість внутрішньо переміщених осіб, дітей з інвалідністю, дітей, які потребують психологічної реабілітації та оздоровлення – загалом 200 тис дітей пільгових категорій. Стільки влада проанонсувала, що готова оздоровлювати.
Дозволю покритикувати Міністерство соціальної політики за те, що не було завчасно напрацьовано механізмів оздоровлення дітей влітку, хоча б пільгові категорії.

Також доцільно було провести консультації з партнерами щодо організації відпочинку для українських дітей у літніх таборах за кордоном. Іноземні партнери гостинні до нас. Якби від Мінсоцу та МЗС були відповідні клопотання, то назустріч пішла б Болгарія, Італія, Хорватія та інші країни-партнери.

Більшість маленьких українців нинішнього року залишається без повноцінного оздоровлення. Тож маємо подбати про їх відпочинок на місцевому рівні пришкільні табори, позашкілля та інші форми можливі, якщо дотримана безпека”, – йдеться у дописі.