Волинь Новини

Як пройде День Горохова 2022 під час війни: програма свята

Як відомо, сьогодні, 2 червня, Горохову виповнилося 782 роки. Лідер громади Віктор Годик привітав зі святом усіх містян, передає Волинь.

«Але древній та сучасний Горохів пишається тим, що тут народжуються і зростають покоління талановитих і працелюбних людей, які змінюють його обличчя. Разом ми розвиваємося, покращуємо благоустрій, набуваємо європейського вигляду. Разом ми єдина і велика сім’я, яка прагне створити зручні й комфортні умови для життя», – зазначив міський голова.

Він також додав, що всі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців.

«Низький уклін і велика шана усім жителям Горохова за самовіддану працю! Висловлюю слова глибокої вдячності за любов та вірність рідному місту. Хай мир, добробут, суспільна злагода, взаємна повага та довіра панують серед мешканців міста», – побажав наостанок посадовець.

Найперше в храмах буде  молитва. По-особливому святково кликатимуть  дзвони до Свято-Вознесенського храму Православної церкви України. Богослужіння в ній очолить митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

На стадіоні «Колос»  відбудеться благодійний турнір з футболу (7х7). Організаторпроведення – Федерація футболу Горохівщини. Початок змагань о 10:00 годині.

О 10:00 годині на спортивному майданчику в міському парку розпочнеться товариська зустріч з гандболу серед чоловіків та змагання з мініфутболу серед учнів Горохівської КДЮСШ імені Олександра Баламута, а о 16:00 годині стартуватиме благодійний турнір з дворового баскетболу (3х3).

З 15.00 години до 17.00 години в міському сквері свої мрії розфарбовуватимуть на малюнках юні художники під час майстер-класу «Намалюю рідне місто».

Із 17.00 до 19.00 години мистецька еліта краю запрошує всіх бажаючих до насолоди інструментальною грою. Дійство  з красномовною назвою «Молитва музики злітає до Небес» відбудеться біля супермаркету «Дар».

Приходьте, Горохів любить і вміє шанувати свою історію!

Леся Влашинець.