Важливо Волинь Новини

Гірка втрата: на фронті загинув відомий волинський боєць. ФОТО.

Як стало відомо, на війні з росією поліг кіборг з Ковеля Валерій Гонта, який добровольцем пішов на фронт. Про це написав у фейсбуці, підприємець, громадський активіст, а нині воїн ЗСУ Сергій Чуріков, – повідомляє ГІТ.

Нагадаємо, Валерій Гонта пішов на війну добровольцем у 2014-му, захищав ДАП (Донецький аеропорт), згодом вступив до лав ЗСУ, пройшов Світлодарську дугу (2016-2017 роки). На війні частково втратив слух і обморозив ноги. Демобілізувався. Переніс мікроінсульт, став інвалідом. Але з перших днів повномасштабного вторгнення росії пішов на фронт, служив у 14-й бригаді.

До слова, Валерій Гонта брав участь у боях за Піски, Донецький аеропорт, Світлодарську дугу з 2014 по 2018 рік. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Військовослужбовець отримав тяжкі поранення, глухоту, закриту черепно-мозкову травму, тяжкий полікістоз печінки та нирок.

Валерія усі знають за позивним «Гонта» ще з часу боїв за Донецький аеропорт. В складі «Правого сектору» у 2014 році впродовж місяця був на диспетчерській вежі ДАПу, відстоював бойові позиції на Світлодарській дузі, де знаходиться в першій групі, яка йшла у наступ на ворога. Він зумів винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем.

“До зустрічі, друже! Вічного польоту і битви!”, – зазначив Сергій Яровенко у соцмережі Facebook.

«Це вже третій воїн, якого я особисто добре знав, який поліг з початку вторгнення. Усі три яскраві і харизматичні особистості. Зрозуміло, що вороги дорого заплатять за їхню смерть. Але цього мало. Ми повинні завершити справу. В генетичний код цих уродів має бути прописане на покоління вперед, що українців не варто чіпати. Не варто лізти на нашу землю… А ми самі. Хто переживе цю війну. Повинні стати кращі, щоб діти полеглих побратимів пишались країною яку відбудують українці…» – написав Сергій Чуріков.